8 найкращих рецептів салатів без майонезу. Святково, смачно, та корисно!

Як відомо, до раціону правильного харчування повинні входити салати. А головне – вони не повинні містити майонез.

Ми підготували для вас 8 рецептів смачних салатів без майонезу. Вони доступні в приготуванні та дуже апетитні!

Для салатів без майонезу часто використовують заправку на основі бальзамічного оцту. Але є й інші варіанти. Це може бути оливкова олія, сметана, бешамель соус або інший білий соус.

Азіатські кухарі радять соєвий соус. Смачні салати з морепродуктами виходять, якщо легко заправити їх лимонним соком.

Салат з курячою печінкою

Салат з курячою печінкою

інгредієнти

  • 1 пучок салату
  • 150 г курячої печінки
  • 10 помідорів чері
  • 1 цибулина
  • 300 г консервованої кукурудзи
  • 20 г білого хліба
  • бекон за смаком
  • 2 ст. л. оцту
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Нарізаємо цибулину кільцями, виклади на розпечену сковороду і обсмажуйте доти, поки цибуля не стане прозорою. Додаємо 1 ст. л. оцту і обсмажуйте ще одну хвилину. Не забуваємо перемішувати. Додайте сіль до смаку. Дайте цибулі трохи охолонути.
  2. Курячу печінку очистити від жилок та плівок. Нарізаємо невеликими шматочками, посоліть і поперчіть. Викладаємо на розігріту сковороду і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
  3. Приготуйте заправку для салату: масло, оцет, пропущений через прес часник, сіль та перець змішайте у невеликій ємності. Хліб наріжте кубиками та підсмажте на сковороді до золотистого кольору.
  4. Викладіть на салатницю листя салату. Далі викладайте шарами: половинки помідорів чері (або інші), цибулю, бекон. Влийте половину заправки. Додайте грінки. Добре перемішайте салат у центрі, а по краях залиште шарами. Зверху викладіть курячу печінку, полийте заправкою, що залишилася, і додайте спеції. Салат із курячою печінкою подавайте теплим.

Салат овочевий з оливками та фетою

Салат овочевий з оливками та фетою

інгредієнти

  • 200 г помідорів
  • 200 г огірків
  • 200 г болгарського перцю
  • 200 г фети
  • 10 маслин без кісточок
  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • спеції за смаком
  • зелень за смаком

Приготування

  1. Почистіть і наріжте соломкою перець та огірки. Помідори наріжте кубиками.
  2. Для заправки змішайте лимонний сік та олію.
  3. А тепер найцікавіше. Покришіть дрібно зелень і перемішайте із подрібненим сиром фета. Сформуйте кульки з отриманої маси та всередину кожного помістіть маслину.
  4. Викладіть салат на блюдо та прикрадіть його сирними кульками.

Каліфорнійський курячий салат

Каліфорнійський курячий салат

інгредієнти

  • 400 г курячого філе
  • 100 г помідорів
  • 100 г авокадо
  • 40 мл лимонного соку
  • 150 г салату-латуку
  • 100 г редиски
  • 100 мл знежиреного йогурту
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Проварити філе і наріжте невеликими шматочками.
  2. Помідори розріжте на 8-10 часточок.
  3. Авокадо розріжте навпіл і видаліть кісточку. М’якуш наріжте скибочками та полийте лимонним соком.
  4. Наріжте невеликою соломкою редису.
  5. Порвіть салат на невеликі шматочки.
  6. Змішайте всі інгредієнти в салатниці та заправте йогуртом.

«Цезар романо»

смачний «Цезар романо»

інгредієнти

  • 200 г ромен-салату
  • 20 г пармезану
  • 100 г курячої грудки
  • 1 яйце
  • сухарики за смаком
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 зубчик часнику
  • сік із половини лимона
  • 150 мл оливкової олії
  • 4 анчоуси
  • вустерширський соус за смаком
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Обсмажте курячу грудку до хрусткої скоринки.
  2. Зробть легендарний соус «Цезар»: змішайте у блендері яйце, діжонську гірчицю, подрібнений часник, трохи вустерширського соусу, сік лимона та анчоуси. Продовжуючи збивати, повільно додайте оливкову олію та тертий пармезан.
  3. Викладіть на блюдо ромен-салат.
  4. Викладіть нарізану курку.
  5. Полийте соусом «Цезар».
  6. Зверху покладіть кілька смужок пармезану та посипте сухариками.

Овочевий салат із креветками

Овочевий салат із креветками без майонезу

інгредієнти

  • 2 огірки
  • 5 помідорів чері
  • 200 г очищених креветок
  • 20 г вершкового масла
  • 20 г твердого сиру
  • 2-3 ст. л. сухого білого вина
  • 2 скибочки білого хліба
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 пучок салату
  • півпучка кропу
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Порвіть на невеликі шматочки листя салату та викладіть на тарілку.
  2. Наріжте огірки та моркву скибочками, а помідори чері навпіл.
  3. Наріжте тонко сир і змішайте його з овочами.
  4. Підсушіть хліб у тостері і наріжте кубиками.
  5. Проваріть креветки і обсмажте трохи на вершковому маслі, додайте біле вино і потушіть 1 хвилину.
  6. Додайте у салат креветки та дрібно нарізану зелень. Додайте спеції і заправте салат салатним маслом і лимонним соком.

Салат зі шматочками сьомги

швидкий салат без майонезу зі шматочками сьомги

інгредієнти

  • 150 г салату
  • 1 помідор
  • 1 огірок
  • 250 г філе сьомги
  • 20 г дижонської зернової гірчиці
  • 20 г меду
  • 20 г соєвого соусу
  • 50 г оливкової олії
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Порвіть на шматочки листя салату і викладіть у глибоку салатну миску.
  2. Огірок і помідор наріжте середніми кубиками і змішайте у мисці з салатом.
  3. Приготуйте соус: змішайте мед, соєвий соус, оливкову олію та гірчицю. Додайте спеції.
  4. Сьомгу очистіть від луски та кісток, наріжте кубиками. Обсмажте до золотистої скоринки.
  5. Додайте рибу в салат і заправте медовим соусом, поки вона не охолола. Перемішайте.

Італійський салат “Романтика для двох”

салат без майонезу будинку Італійський салат «Романтика для двох»

інгредієнти

  • 500 г тигрових креветок
  • 2 пучки салату
  • 3 помідори
  • 200 г кетчупу або томатної пасти
  • 100 г сметани
  • 2 зубчики часнику

Приготування

  1. Відваріть креветки в панцирі (так смачніше, ніж взяти готові) та очисти їх.
  2. Порвіть салатне листя і викладіть на тарілку.
  3. Наріжте помідори скибочками.
  4. Приготуйте соус: у чашці змішайте сметану та кетчуп (не гострий) та пропущений через прес часник. Додайте кетчуп, доки соус не стане приємного рожевого кольору.
  5. Змішайте всі інгредієнти та залийте соусом. Додайте спеції за смаком. Подавайте салат охолодженим.

Салат з куркою, овочами та кунжутом

дієтичний салат з куркою, овочами та кунжутом

інгредієнти

  • 1 помідор
  • 1 огірок
  • 100 г маслин
  • 100 г твердого сиру
  • 2 копчені курячі стегна
  • 1,5 ст. л. французької гірчиці
  • 1 ч. л. кунжутного насіння

Приготування

  1. Відділіть куряче м’ясо від кісточки і наріжте на невеликі шматочки.
  2. Наріжте сир кубиками.
  3. Наріжте маслини кільцями.
  4. Огірок та помідор наріжте кубиками середнього розміру.
  5. Викладіть в глибоку салатницю спочатку куряче м’ясо, потім маслини, далі сир та зверху овочі. Заправте салат французькою гірчицею і перемішайте. Посипте кунжутним насінням.

Ось такі смачні та ситні салати можна приготувати будь-якої пори року. Вони відмінно підійдуть для тих, хто любить смачно поїсти, і для тих, хто дотримується дієти. Смачного!

Якщо вам складно відмовитися від майонезу, то можете самі приготувати його за рецептом на відео, він не зашкодить здоров’ю:

[an error occurred while processing the directive]